Bild: Tapepal

Apr 6, 2017

Med smart fjäderlösning undviker du hamna i klistret


Att hantera tillverkningen av en ny och innovativ produkt är varje ingenjörs dröm.

Lesjöforsföretaget European Springs & Pressings fastnade direkt för projektet när de blev kontaktade av TapePal, tillverkare av tejphållare.

Karl Hurrell, chef och kreatör bakom den snart lanserade revolutionerade tejphållaren TapePal, kontaktade European Springs & Pressings för att lösa ett problem med hans slutprodukt.

Han säger: "De flesta företag jag kontaktade tackade nej. Det var bara European Springs & Pressings som kunde leverera det vi eftersökte", säger han. "De såg direkt produktens potential, visade stort intresse och tog sig tid att diskutera igenom mina sketcher, förfina dem och visade stor ingenjörskonst när de översatte ritningar till konkret designade lösningar. De skapade ett unikt ’fjäderfinger’ som är den absolut viktigaste designdelen på hela tejphållaren".

Även Stuart McSheehy, vd på European Springs & Pressings är nöjd med projektet:"Att skapa skräddarsydda verktyg för att tillverka en unik designlösning för en specifikt pressad metall eller tråddetalj är unikt jämfört med andra fjädertillverkare i Storbritannien".

"Jag tror att det som verkligen särskiljer oss, förutom att vi gör om kundens idé och koncept till verklighet för både stora och små produktionsvolymer. Allt handlar om att behålla en personlig prägel, vara lyhörda för kundens behov och använda vår kunskap tillsammans med bästa möjliga tillverkningsteknologin för att lösa kundens problem och möta deras krav."

För mer information om TapePal, gå in på www.tapepal.co.uk
MEST LÄSTA


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

LEDIGA JOBB