Rullformningsmaskin till Bendiro. Foto: Ortic.

Apr 7, 2017

Nu är 55 meter maskin på väg


Det är maskintillverkaren ORTIC, i samarbete med BSM i Borlänge, som nu ska leverera jättemaskinen till kund på utsatt tid.

Svensk Verkstad skrev om detta stora uppdrag i höstas, en specialbeställd rullformningsmaskin 100 procent utvecklad av ORTIC i Borlänge. Nu är den klar. Maskinen som är en stor rullformningsmaskin levereras på utsatt tid.

- Detta efter ett mycket framgångsrikt arbete inom projektet och i samarbetet med BSM, säger en mycket nöjd Alexander Hjelm, Sales and Product Manager på ORTIC, till Svensk Verkstad. Nästa vecka är hela leveransen hos slutkund, totalt 55 meter lång maskin från ORTIC.

Slutkunden är Bendiro i Falkenberg med en av Europas modernaste rullformningsanläggningar.

Rullformningsmaskinen kan användas för att tillverka många olika typer produkter genom att man byter verktygen (rullarna) i maskinen. Maskinerna kommer att integreras hos Bendiro, tillsammans med ett antal andra delmaskiner (avhaspel, riktverk, press, lasersvets, avklipp m.m.) för att skapa en större produktionslinje.

- Maskinen är till 100 procent utvecklad av ORTIC enligt ett modultänk, förklarar Alexander. Det gör att vi på ORTIC kan erbjuda både flexibla och snabba leveranser till kund med hög precision.

ORTIC AB i Borlänge tillverkar maskiner för rullformning av plåt. Förenklat innebär det att en plan plåt stoppas in i en maskin och sedan kommer ut i den form som beställaren önskar. Rullformning ser enkelt, ut men är en avancerad produktionsteknik. Profiler formas genom att plåten får passera en serie formande valspar. Det förekommer ingen valsning utan enbart en profilvikning.

Här nedan en tredjedel av maskinen (en av tre delleveranser)...
MEST LÄSTA


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

LEDIGA JOBB