Foto: Kabe.

Apr 6, 2017

Snart går flyttlasset från Tenhult till Jönköping


Husvagnstillverkaren förvärvar ny fastighet inför sin största investeringssatsning någonsin.

KABE AB förvärvar en fastighet på Torsvik. Fastigheten som är på 20 000 m2, ligger utmed E4 strax söder om Jönköping och kommer att tillträdas under kvartal 4 2017. Hit flyttar företagets helägda dotterbolag KAMA Fritid AB sin verksamhet från Tenhult. 

Lokalerna i Tenhult kommer att användas av KABE Husvagnar AB för den utökade husvagns- och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i. Det är företagets största investering någonsin. Fabriken utrustas med nya maskiner för 50 miljoner och man räknar med att behöva anställa ytterligare 50 medarbetare.

Efter semestern i år ska en ny linje för exklusiva husbilar och den nya fabriken ska stå klar.

Även dotterbolaget växer. KAMA Fritid AB är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte 2016 225 MSEK. KAMA Fritidsverksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion säkerställs genom förvärvet av fastigheten på Torsvik.

-         Vi är mycket nöjda med förvärvet av fastigheten, då KAMA Fritid är en viktig del av KABE-koncernen där vi ser stora tillväxtmöjligheter, konstaterar Alf Ekström, koncernchef på KABE AB.

Schur Ekmans Kartong AB som idag bedriver verksamhet i fastigheten kommer att kvarstå som hyresgäst i delar av fastigheten.

Idag omsätter Kabe-koncernen drygt 2 miljarder kronor och det är svensktillverkat som gäller. I fabriken i Småland arbetar drygt 500 personer.



MEST LÄSTA


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

LEDIGA JOBB