Katarina Lundberg visar sin utställning ”UR PRODUKTION” på Konstfack i Stockholm

Mar 13, 2017

Verkstadsmiljöer i konsten


Katarina Lundberg vid Konstfack har haft sin kandidatutställning ”UR PRODUKTION” i Konstfacks lokaler vid Telefonplan

Katarina Lundberg är konstnär och avslutar snart sin utbildning på Konstfack i Stockholm. Hon arbetar med flera olika uttryck som t.ex. måleri, installation och skulptur och motiven är ofta hämtade från olika produktionsmiljöer.

Katarina har en speciell fascination för industri- och verkstadsmiljöer. Hon synliggör de olika objekt som finns där och upptäcker ett måleri i de former, färger och material hon möter. I ”UR PRODUKTION” visades mycket detaljerade oljemålningar av en verkstad i kombination med skulpturer och rumsliga installationer, som även de relaterar till produktionsmiljöerna.

- Det var mycket folk som kom på utställningen, speciellt eftersom det var öppet hus på Konstfack under tiden. Roligt att få möta så många, berättar Katarina Lundberg för Svensk Verkstad.

Ett av verken i utställningen, ”Sandset”, består av ett antal vinklingsbara skärmar uppsatta på en vägg. Ytorna på skärmarna är täckta med slippapper i olika färger och kornstorlekar. Beroende på hur skärmarna vinklas framkommer olika nyanser och strukturer, ett föränderligt måleri som knyter an till verkstadens färger och material. Saint-Gobain Abrasives har bidragit med slippapper till just detta verk.

Katarina Lundberg, som är från Uppsala och född 1986, har tidigare gått på Strykejernet kunstskole i Oslo (2011-2013) och har ställt ut på bl.a. Ung Salong, Uppsala konstmuseum, Uppsala (2014) och Stipendutstilling, Galleri Ramfjord, Oslo (2013 och 2014).

För er som missade utställningen kommer eventuellt nytt tillfälle att se målningarna, när Konstfack håller sin vårutställning i maj.MEST LÄSTA


Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

LEDIGA JOBB